KAMPANJA U JEKU

Jandroković o Ressleru na obljetnici Bljeska: Nek se i druge stranke sjete onih koji su dali život za domovinu

01.05.2019 u 15:42

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbacio je u srijedu u Okučanima prozivke da je HDZ iskoristio obljetnicu Bljeska za izbornu kampanju, dodajući da HDZ obilježava svaku takvu obljetnicu i da bi bilo bi dobro da se sve ostale stranke podsjete onih koji su dali život za domovinu.

Novinari su pitali Jandrokovića je li u redu koristiti obljetnicu Bljeska za kampanju s obzirom da su na proslavi te operacije u Okučanima viđeni HDZ-ovi kandidati za europske izbore, a odgovorio im je da su saborski zastupnici i župani u Okučane došli iz istih razloga kao i brojni sugrađani - podsjetiti se briljante vojne pobjede i iskazati poštovanje obiteljima stradalih.

Na novinarsku napomenu da Karlo Ressler, koji je prvi na HDZ-ovoj listi za Europski parlament, nije zastupnik, Jandroković je rekao da je Ressler savjetnik predsjednika Vlade i da je u Okučane došao kao i svi drugi - iskazati poštovanje.

„Ne vidim što je u tome sporno i zašto uopće postavljate to pitanje”, kazao je Jandroković.

Napominjući kako HDZ obilježava svaku takvu obljetnicu, Jandroković je ustvrdio kako bi bilo dobro da se sve ostale stranke u takvim situacijama podsjete onih koji su dali život za domovinu.

  • +33
Okučani: Kolinda Grabar-Kitarović i Jandroković na obilježavanju obljetnice 'Bljeska' Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL