čestitka predsjednika sabora

Jandroković: Neka Nova godina svima donese dobrobit i bude poticaj na promišljanje

31.12.2019 u 12:09

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku za novu 2020. godinu sa željom da svima donese dobrobit u privatnom, obiteljskom i poslovnom životu te da bude poticaj na promišljanje o vlastitom doprinosu u daljnjem osnaživanju Hrvatske i odlučnom rješavanju izazova.

"Želim također da nam početak nove godine, u duhu optimizma i sloge, bude poticaj na promišljanje o vlastitom doprinosu u daljnjem osnaživanju naše domovine i hrvatskog društva te odlučnom rješavanju svih mogućih izazova. Naš zajednički cilj je da razvijamo Hrvatsku kao prosperitetnu zemlju, stabilnih i snažnih institucija, s gospodarskim i demografskim rastom, uz osnaživanje društvene pravednosti i solidarnosti radi stvaranja kvalitetne, dostojanstvene i sigurne budućnosti svih hrvatskih građana", napisao je Jandroković.

Istaknuo je da je zadaća Hrvatskog sabora, kao najvišeg predstavničkog tijela hrvatskih građana, raditi odgovorno za opće dobro Hrvatske i njezinih građana, u duhu dijaloga i tolerancije.

"Prioritet će biti daljnje osnaživanje zakonodavnog okvira i usvajanje zakonskih prijedloga koji će odgovoriti na zahtjeve i potrebe svih građana radi podizanja kvalitete i standarda njihova života te političke stabilnosti. Dosadašnje zakonodavne aktivnosti koje su stvorile pozitivno gospodarsko ozračje trebaju nas potaknuti da  uložimo još više znanja, predanosti i promišljenosti u razvoj društvenih, političkih i gospodarskih vrijednosti u našoj domovini", poručio je Jandroković.

Hrvatski će sabor, istaknuo je, također dati svoj snažni doprinos ostvarivanju ciljeva i prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije radi stvaranja snažne Europe u svijetu punom novih izazova.

"Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima i svima koji su izabrali Hrvatsku kao svoju domovinu želim sretnu novu 2020. godinu“, napisao je Jandroković u čestitki koju je uputio u u ime Hrvatskoga sabora i osobno.