ZADOVOLJAN REZULTATIMA ISTRAŽIVANJA

Jandroković: Mladi i nezaposleni su euroskepitični

06.09.2011 u 19:53

Bionic
Reading

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković izrazio je u utorak zadovoljstvo činjenicom da je istraživanje Delegacije EU-a u Hrvatskoj potvrdilo podatke hrvatske vlade da je potpora hrvatskih građana ulasku zemlje u EU stabilna i kreće se između 55 i 60 posto

U izjavi za novinare nakon sastanka s grčkim kolegom Stavrosom Lambrinidisom Jandroković je rekao kako su podaci koje je dobila misija EU-a identični onima kojima raspolažu MVPEI i Vlada RH.

'To su vrlo profesionalna istraživanja koje obuhvaćaju vrlo širok spektar ljudi', napomenuo je Jandroković. Rezultati istraživanja koje je za Delegaciju EU-a provela agencija Ipsos Puls objavljeni u utorak pokazali su da bi za ulazak Hrvatske u Europsku uniju bi na referendumu glasovalo 53 posto građana, dok bi ih 40 posto glasovalo protiv.

Hrvatski ministar Jandroković najavio je nastavak rada vlade na informiranju javnosti i to osobito prema ciljnim skupinama kod kojih postoji potencijal za povećanje potpore, što se pokazalo i u istraživanjima.

Ne želivši ulaziti u detalje, Jandroković je rekao da je riječ dijelom o mlađim ljudima, dijelom onima koji imaju poteškoća s pronalaskom posla, te o određenim dobnim skupinama i skupinama u nekim hrvatskim regijama kod kojih je potpora ispod 50 posto.

Za iduće tjedne i mjesece najavio je razne aktivnosti kojima bi se potpora ulasku RH u EU trebala povećati minimalno na dvije trećine onih koji će izaći na referendum.'Mi želimo da ta odluka bude zasnovana ne samo na emocijama, već da je ljudi donesu zaista kvalificirano, na temelju informacija, a ja sam čvrsto uvjeren da je ulazak u EU koristan za sve naše građane', usvrdio je Jandroković.