TOMAŠIĆ IM VJERUJE

Jandroković: HDZ će sam odlučiti tko će biti na listi

04.02.2014 u 14:18

Bionic
Reading

Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu iz redova HSP-a dr. Ante Starčević te skupine Europski konzervativci i reformisti (EKR), iz daleke Australije u kojoj obilazi hrvatske iseljenike poručila je Josephu Daulu, šefu Europske pučke stranke (EPP), putem Twittera da ne bi smio krojiti izborne liste u drugoj državi članici

'Što se tiče izjave J. Daula, pomalo mi je nečuveno da si jedan strani političar daje za pravo krojiti izborne liste u drugoj državi članici', napisala je Tomašić na Twitteru. Njoj je zasmetala izjava Josepha Daula koju je dao u intervjuu za Vecernji.hr kazavši da Tomašić ne bi smjela biti na zajedničkoj listi s HDZ-om jer je euroskeptik te da pripada drugom stranačkom klubu u Europskom parlamentu. Tomašić je naglasila i da se ona ne kandidira na listi europskih pučana, nego na koalicijskoj listi partnerskih stranaka od kojih je jedna HSP dr. Ante Starčević. Hrvatska europarlamentarka je objasnila i da je takva pučko-konzervativna lista stvorena kao protuteža socijalističko-liberalnoj kako bi se spriječilo rasipanje desnih glasova.

'S HDZ-om je dogovoren zajednički izlazak na europske izbore. Ja svojim partnerima vjerujem i od njih očekujem da razriješe nastalu situaciju', poručila je Tomašić iz Australije. O novonastaloj situaciji se oglasio i nekadašnji HDZ-ov ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković kazavši da je normalno da osobe koje se nalaze na njihovoj listi poštuju vrijednosti i program EPP-a. Jadroković je kazao da će o Daulovim primjedbama u stranci razgovarati u danima koji dolaze, ali će HDZ autonomno donijeti odluku o tome tko će biti na njihovoj listi.