POBJEDA U DRUGOM KRUGU

Jakovina tijesno do mjesta predsjednika županijskog SDP-a

10.11.2013 u 22:29

Bionic
Reading

U drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji potvrđen je dosadašnji predsjednik Tihomir Jakovina, aktualni ministar poljoprivrede

Jakovinin protukandidat bio je Tomislav Opačak, poduzetnik iz Slavonskog Broda koji je od 2001. u SDP-u, ali do sada nije bio aktivno uključen u stranačkoj hijerarhiji.

Novog predsjednika brodsko-posavske županijske organizacije SDP-a biralo je 914 od ukupno 1.507 SDP-ovaca s pravom glasa.

Jakovina je dobio 478 glasova, a Opačak 424 glasova, dok je 12 listića bilo nevažećih.

Inače, Opačak je u prvom krugu osvojio 42,79 posto glasova i malo je nedostajalo da bude pobjednik.

'Ovo je bila dobra škola, možda se malo ležerno ušlo u izbore. Nisam očekivao da neću riješiti u prvom krugu. Cilj je nastaviti s projektima koje radimo i na razvoju socijaldemokracije u Brodsko-posavskoj županiji', rekao je Tihomir Jakovina. Istaknuo je kako je njegova manja prisutnost u stranci na županijskom nivou uvjetovana obavezama u Ministarstvu poljoprivrede.

Tomislav Opačak u konačnici nije nezadovoljan rezultatima.

'Čestitam pobjedniku, ako ništa drugo pridonio sam da se i on trgne sa svojim radom. Mislim da je za moj gubitak na izborima kriv Gradski odbor SDP-a jer mi nisu omogućili pristup popisu članova, dok je u isto vrijeme cijela gradska organizacija radila za gospodina Jakovinu', izjavio je Opačak. Dodao je kako je rezultat koji je postigao, veliki uspjeh za nekog tko je prvi put izašao na izbore.

Za tjedan dana SDP u Brodsko-posvskoj županiji imati će stranačku konvenciju na kojoj će biti ustrojeno novo županijsko vodstvo stranke.