hak

Jak vjetar stvara probleme na Jadranskoj magistrali i Autocesti A1; pazite kada krećete na put, očekuju se gužve

18.07.2020 u 07:23

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukt Božići. Vozi se uz ograničenje brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, na većini graničnih prijelaza, a tijekom dana pojačan promet očekujemo duž Jadranske obale na prilazima turističkih odredišta, te trajektnim lukama i pristaništima. Poteškoće u prometu možemo očekivati i na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni skliski, a mogući su i odroni pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini graničnih prijelaza moguća su duža čekanja.

U pomorskom i željezničkom prometu nema poteškoća.