potvrdio ravnatelj

Izvanredno stanje u varaždinskoj bolnici: Čak 25 liječnika i sestara u samoizolaciji nakon hitne operacije mladića pozitivnog na Covid-19

25.08.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Varaždinska opća bolnica ostala je bez 25 liječnika i medicinskih sestara, nakon hitne operacije unesrećenog za kojeg je naknadno utvrđeno da je pozitivan na koronavirus

Dva neurokirurga, četiri anesteziologa, dva kirurga te 17 medicinskih sestara, tehničara i pratećeg bolničkog osoblja od nedjelje je u samoizolaciji, zbog čega se bolnica našla u nezavidnoj situaciji. Navedeni su morali u samoizolaciju nakon što su sudjelovali u zbrinjavanju i operaciji mladića koji je stradao u prometnoj nesreći u subotu nakon što se zbog neprilagođene brzine mopedom zaletio u stablo, donosi Jutarnji list.

"Priroda ozljeda je zahtijevala hitan i neodgodiv operacijski zahvat glave. Naknadno se testiranjem utvrdilo da je pacijent pozitivan na Covid-19", ispričao je za Jutarnji list dr. Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice i neurokirurg koji je mladića i operirao. Zbog kontakta sa zaraženim, i on u samoizolaciji, odnosno, sljedećih 14 dana radit će od kuće.

Kudelić je potvrdio i da će zbog novonastale situacije doći do odgode operacijskih zahvata kod nekih pacijenata te da će biti potrebna reorganizacija rada Odjela za anesteziologiju i Službe za kirurške bolesti.

"Određeni dio operacijskih zahvata, koje su planirali liječnici koji se nalaze u samoizolaciji, bit će odgođen za 14 dana, a svi hitni slučajevi i nadalje se zbrinjavaju jednako kao i dosad", rekao je dr. Kudelić za Jutarnji.