islamski džihad

Izraelske snage ubile tri palestinska militanta na Zapadnoj obali

02.04.2022 u 10:48

Bionic
Reading

Izraelske snage sigurnosti ubile su u subotu trojicu naoružanih napadača iz palestinske militantne skupine Islamski džihad u pucnjavi na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je izraelska policija

"Riječ je o terorističkoj ćeliji koja je nedavno bila uključena u terorističke aktivnosti protiv sigurnosnih snaga, a kako se čini planirala je još jedan napad", priopćila je policija. Četiri izraelska vojnika su ranjena.

Islamski džihad je potvrdio da su trojica ubijenih Palestinaca njegovi članovi.

Napetosti su porasle tijekom proteklog tjedna nakon niza smrtonosnih palestinskih napada u Izraelu. Dužnosnici su upozorili na potencijalni porast napada uoči subotnjeg početka muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, perioda tijekom kojeg je nasilje u prošlosti poraslo.

U utorak je palestinski naoružani napadač ubio pet osoba u izraelskom gradu Bnei Braku prije nego što ga je ubila policija. Taj incident povećao je broj ljudi koje su arapski napadači u Izraelu ubili na 11 u posljednjih tjedan dana.

Izraelske snage ubile su tri Palestinca u sukobima na Zapadnoj obali u četvrtak i petak, a Palestinac je nožem izbo putnika u izraelskom autobusu u blizini židovskog naselja, a nakon toga jedan drugi putnik ga je ubio.