PRIPADNICI HAMASA

Izrael tvrdi da napad u Jeruzalemu nema veze s Islamskom državom

17.06.2017 u 11:06

Bionic
Reading

Izraelska policija nije pronašla nikakve veze između trojice palestinskih napadača koji su u Jeruzalemu u petak ubili pograničnu izraelsku policajku i Islamske države koja je preuzela odgovornost za taj napad

'Radilo se o lokalnoj ćeliji. U ovoj fazi nema naznaka da se radi o napadu koji je naredila teroristička organizacija niti je pronađena ikakva veza s ijednom organizacijom', kazala je glasnogovornica policije Luba Simri.

I palestinska militantna grupa Hamas zanijekala je da je napad izvela Islamska država već tvrdi da su napadači bili njihovi pripadnici.

'Trojica herojskih mučenika koji su pogubljeni u jeruzalemskoj operaciji nemaju veze s Islamskom državom, oni su povezani s PFLP-om i Hamasom', napisao je na Twitteru predstavnik Hamasa Izat El-Rešik.

Dvojica napadača iz Ramale, u dobi od 18 i 19 godina i treći iz Hebrona star 30 godina izveli su u petak istodobne napade na pripadnike policije vatrenim oružjem i noževima u blizini Damaščanskih vrata u Jeruzalemu i pri tom usmrtili izraelsku policajku. Izraelske snage sigurnosti ubile su ih.