TOMAŠIĆ I NAZOR

Izložba o Vukovaru u Europarlamentu unatoč otporima

29.11.2013 u 15:16

Bionic
Reading

U zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu u srijedu, 27. studenoga, održana je izložba fotografija 'Vukovar 1991.' autora Ante Nazora, u organizaciji zastupnice Ruže Tomašić i Grupe europskih konzervativaca i reformista

'Unatoč velikim poteškoćama pri organizaciji, odličan odaziv hrvatskih i međunarodnih gostiju okrunio je ovu izložbu, čime je odaslana jasna poruka Vukovarcima da nisu usamljeni u sjećanju na žrtve i junaštvo svoga grada te sviju onih koji su ga branili', kazala je Ruža Tomašić.

Hrvatska eurozastupnica je kazala da je prvotna postava izložbe nažalost cenzurirana i naposljetku zabranjena, a samo zbog krajnjeg napora vrha Grupe europskih konzervativaca i reformista te fleksibilnosti autora izložbe Ante Nazora izložba ipak nije otkazana. Naglasila je da je određenim strukturama unutar Europskog parlamenta nije odgovaralo da istina o Vukovaru bude predstavljena na odgovarajući način, jer neke 'neugodne istine' je po njima bolje pomesti pod tepih, no uz puno lobiranja i pritisaka ipak su uspjeli organizirati izložbu koja je poslala jasnu poruku o onome što se u Vukovaru dogodilo kobnog studenog 1991. godine.