NOVE POPLAVE

Izlila se Slunjčica u Rastokama, u tijeku obrana kuća

03.09.2014 u 20:32

Bionic
Reading

U slunjskim se Rastokama tijekom dana izlila Slunjčica, te se zečjim nasipima brani njen prodor u pojedine kuće, dok na karlovačkom području rastu vodostaji Kupe i Korane, a interventne službe su u pripravnosti

Sutra se, naime, na karlovačkom području očekuje izlijevanje rijeka, ali samo na poljima i prometnicama gdje je to uobičajeno za visokih voda, rekla je večeras Hini Biljana Željeznjak, voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Karlovcu.

Prema podatcima koje sada imamo, ne očekujemo veliku poplavu, kakvu je Karlovac imao ovog proljeća, naglasila je Željeznjak.

Rijeka Korana danas ubrzano raste, te je sa 618 centimetara koliko je bilo u 13 sati, narasla na 653 centimetara večeras u 18 sati. Vodostaj Kupa je u 13 sati iznosio 600 centimetara, a do 18 sati je narastao na 637 cm.

Vodostaj Kupe u Karlovcu će, prema prognozama, sutra ujutro već iznositi između 680 i 710 centimetara, zbog čega su interventne službe u pripravnosti.

U policijskom Centru 192 u Karlovcu doznaje se da kroz Karlovačku županiju, unatoč visokim vodostajima rijeka i potoka, za sada nema poteškoća ni na jednom od glavnih prometnica.

Međutim u prekidu je promet lokalnom cestom Veljun–Perjasica, jer je u Veljunu pod vodom drveni most, kao i poplavljenom cestom Slunjski Moraci – Šimatići.