OBITELJ MARKA AZAPOVIĆA

'Izjava ministra Ostojića je obično pljuvanje po mrtvoj osobi. Idemo na sud'

Bionic
Reading

Obitelj Azapović nema namjeru odustati od tužbe i sudske potrage za istinom o smrti njihova 19-godišnjeg sina i brata Marka, koji je preminuo 21. travnja uslijed srčanog zastoja. Nalaz Unutarnje kontrole MUP-a, kojeg je prezentirao ministar Ranko Ostojić, a prema kojem nad Markom nije bilo policijske brutalnosti te da uzrok njegove smrti na leži u policijskom batinanju na kraju ih je razočarao

'Inspektori koji su ovdje došli iz Zagreba ostavili su dobar dojam i vjerovao sam da će ovo biti korektno odrađeno, no ostao sam razočaran nakon ministrovog istupa.

Po njima sada ispada da je moj brat neki mafijaš i narkoman, no kada bolje razmislim nije to nikakvo iznenađenje, jer tko zna što bi sve prouzročilo priznanje da je Marko u policiji brutalno pretučen. Ostavke, smjene i tko zna što sve drugo. No, mi nećemo odustati, ustrajat ćemo na tužbi i tražiti istinu.

Poznato je uostalom kako ovo nije prvi put da unutarnja kontrola nakon pritužbi za brutalnost u županjskoj policiji ne nalazi ništa, a trenutno su prema našim saznanjima u tijeku dva sudska procesa protiv županjskih policajaca zbog brutalnosti. Inače, ti ljudi i dalje normalno rade svoj posao', rekao je Markov brat Vjekomir, koji su za Ostojićevo izvješće doznali dok su u vukovarskom Županijskom državnom odvjetništvu davali izjave vezano za istragu o Markovoj smrti.

Izjava ministra MUP-a Ranka Ostojića je obično pljuvanje po mrtvoj osobi. Mogu se zakleti u bilo što da Marko nije koristio opijate jer bi mi to, kao obitelj, sigurno prvi znali. Ne bih se čudio da na kraju saznamo i da je bio diler i prodavao drogu, rekao je brat za Večernji list


U utorak prije podne naime upućen im je poziv da dođu u Vukovar sa svom medicinskom dokumentacijom, pa su u vrijeme ministrove 'pressice' bili u ŽDO-u. Iz njega su pak izašli automobilom, jer su im u Odvjetništvu rekli da ne smiju davati izjave vezano za ovu istragu, iako oni o tome što su pričali sa županijskim državnim odvjetnikom nisu ni planirali govoriti, piše Slobodna Dalmacija

Kad je riječ o nalazu obdukcije, Vjekomir kaže da ga još nisu dobili, ali nikako ne može prihvatiti tezu o 'zastoju srca uzrokovanom opijatima'. 'Liječnik koji je pregledao Marka nakon što je umro preliminarno nam je rekao da je brat bio zdrav i čist, a ja bih dao i ruku u vatru da je to tako. Ponavljam, nećemo odustati, jer i medicinska dokumentacija od 20. Ožujka jasno potvrđuje ozljede i tragove nasilja za koje sumnjamo da su nastali u PP Županja tijekom 18. i 19. ožujka', kazao je Vjekomir Azapović.

'Ništa o iskazu ne mogu govoriti, ali na ovo što je rekao ministar nemam riječi. Ne znam zašto nije rekao onda novinarima i o sudskim postupcima u kojima se županjski policajci terete za nasilje prema građanima. Neka objasni optužbe lovočuvara iz Županje kojeg su pretukli, a onda su njegove ozljede objašnjavali riječima da je pao dok je bježao kroz šumu. Kasnije su ga iz unutrašnje kontrole MUP-a ismijavali. Očigledno je da se u PP Županja događaju čudne stvari, a da ministar ne čini ništa da to riješi', zaključuje.