DRUGI ROĐENDAN

Izgrizla ga medvjedica u Gorskom kotaru: 'U glavi mi je bilo doviđenja, gotov sam'

12.06.2023 u 23:23

Bionic
Reading

Karlo Mihelčić izašao je iz kuće istrčati psa, a onda ga je napao medvjed. Sve se dogodilo u Gorskom kotaru prije pet tjedana, a on se od ozljeda još oporavlja. Reporterka RTL-a Danas Maja Brkljača s njim je razgovarala o napadu, ali i traumi nakon susreta koji je umalo bio koban

Karla Mihelčića ugrizi od napada medvjeda još uvijek bole iako je prošlo 5 tjedana. Tu kobnu šetnju sa psom pamtit će dok je živ! "Samo se čulo nešto kako šuška, nešto smeđe i to smeđe je proletjelo kraj mene desetak metara nizbrdo", ispričao je Karlo Mihelčić iz Lokava za RTL Danas.

Bio je to medvjed. Otjerao je psa tornjaka, pa se okomio na njega.

"Trči na mene i vidiš ga da si mu ti cilj, da neće stati. Presiječe te srce. Okrenuo sam se kao da ću se popet malo višlje na drvo i u tom trenu je medo došao, zagrlio me za noge, zagrizao za natkoljenicu dva, tri puta i iščupao dole sa stabla i tu me pustio. Jedan veliki pritisak i ono u glavi je doviđenja, gotov sam" prisjeća se Karlo. Srećom, pustio ga je.

"Vratio se na to mjesto od kud je prvotno došao i okrenuo se leđima prema tom mjestu. Zato sam ja uvjeren da je tamo bilo nešto što je on čuvao! Tri metra se pomakla od mene i okrenula prema meni i počela brundati i po lišću onako razgrtat", nastavlja svoju dramatičnu priču Karlo.

Misli da je to bila medvjedica s mladuncima koju su sumještani ovih dana viđali, ali i snimili u blizini! Izgrizla ga je, a čim je otišla Karlo je bježao iz sve snage do kuće oko 300 metara. Karlo je na antibioticima, nalazi krvi su loši, ima temperaturu. Doktor, hitna pomoć, policija, lovci - svi su upoznati s napadom. Radi kao šumar, na poslu svaki dan ide u deset puta dublju šumu golih ruku.

Sve se dogodilo 150 metara od glavne ceste i prvih kuća. Načelnik Općine Lokve Toni Štimac kazao je da se ne sjeća da je u zadnjih 20-ak godina došlo do jednog tako grubog susreta čovjeka i medvjeda.

Karlo je imao je sreće, sada slavi dva rođendana. On i pas opet će u šumu jer šuma mu je sve, ali puno opreznije. Cijelu priču možete pogledati ovdje.