KOBNA GREŠKA PARTIJE

Izborno povjerenstvo prijavilo SDP Državnom odvjetništvu!

04.03.2013 u 17:36

Bionic
Reading

Nakon što je prijavu Državnom odvjetništvu zbog kašnjenja u predaji financijskog izvještaja najavio Državni ured za reviziju, prijavu DORH-u poslalo je i Državno izborno povjerenstvo

Navodeći odredbe zakona, Državno izborno povjerenstvo u svom priopćenju podsjeća da su političke stranke dužne financijski izvještaj dostaviti Državnom uredu za reviziju u roku od 60 dana od kraja izvještajnog razdoblja (1. siječnja do 31. prosinca), odnosno da su stranke izvještaje za 2012. trebale dostaviti do 1. ožujka. Do istog datuma izvještaje su trebale objaviti i na svojim web stranicama.

Državno izborno povjerenstvo utvrdilo je da je SDP financijski izvještaj za 2012. objavio 3. ožujka 2013. na svojoj web stranici www.sdp.hr. O utvrđenom prekoračenju roka Državno izborno povjerenstvo je obavijestilo Državno odvjetništvo RH', stoji u priopćenju DIP-a.

Iako SDP-u zasad zbog prijave Državne revizije i DIP-a prijeti prekršajna kazna od 50.000 do 500.000 kuna, Državno izborno povjerenstvo u svom priopćenju također kaže da je za podnošenje prijedloga saborskom Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav za donošenje eventualne odluke o obustavi sredstava koje SDP dobiva iz proračuna, nadležna Državna revizija.