PROMETNA S DVOJE MRTVIH

Iz zatvora pušten vozač optužen za nesreću u Ozaljskoj

04.10.2011 u 15:48

Bionic
Reading

Vozač Porschea optužen za prometnu nesreću u kojoj su u Ozaljskoj ulici poginule dvije osobe pušten je iz istražnog zatvora krajem prošlog tjedna, kad je protiv njega i podignuta optužnica, doznaje se danas od njegova branitelja

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je da je njegov branjenik Mladen Guštin pušten prošlog petka, kad je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu i predložilo produljenje istražnog zatvora u kojem je proveo mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. No, po odvjetnikovim riječima, sud je odbio 56-godišnjeg Guština zadržati u zatvoru, ocjenjujući da za to više nema razloga.

Guštin je optužen da je Ozaljskom ulicom u zagrebačkom naselju Trešnjevci Porsche Cayenneom vozio najmanje 74 kilometra na sat unatoč ograničenju od 50 kilometara na sat te da je na crvenom svjetlu ušao u raskrižje Nehajske i Okićke ulice. U Porsche je udario Audi A8 pa se Porsche zanio, udario u rasvjetni stup, kontejner za staklo, stražnji lijevi dio parkiranog automobila te naletio na dvoje pješaka. U nesreći su poginuli 49-godišnja žena i njezin 18-godišnji sin.