poručIO sindikat

Iz Pule na prosvjed u Zagreb kreće 6 ili 7 autobusa radnika Uljanika

26.08.2018 u 16:05

Bionic
Reading

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac izrazio je u nedjelju razočarenje odnosom države prema Uljaniku ustvrdivši kako Uprava Uljanika očito više nema snage da ovaj problem riješi, pa sindikatima i Štrajkaškom odboru nije preostalo drugo nego da rješenje pokušaju pronaći u Vladi

'Pri ulasku u štrajk vjerovali smo da će do kraja tjedna plaća ipak biti isplaćena, međutim danas jednostavno ne vidimo izlaz iz te situacije. Stoga u ponedjeljak od premijera Andreja Plenkovića želimo doznati na koji način Vlada vidi brodogradnju u budućnosti', kazao je Cerovac dodavši da je pitanje isplate plaće samo dio onoga što sindikati žele i zbog čega su radnici krenuli u štrajk.

  • +28
Štrajk radnika Uljanika u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Osim toga, rekao je, Štrajkački odbor i sindikati žele doznati od premijera kako on doživljava upravu Uljanik grupe.

'Ako njegovi ministri i suradnici govore da ova uprava nije sposobna voditi kompaniju, zašto je ta uprava još uvijek tu', upitao je čelnik Jadranskog sindikata.

Cerovac je novinare nakon današnje sjednice Štrajkaškog odbora izvijestio kako na prosvjed u Zagreb u ponedjeljak ujutro u šest sati iz Pule kreće šest-sedam autobusa, kako je okupljanje na Trgu bana Jelačića u 10:30 sati odakle će se ići prema Markovom trgu, gdje prosvjed pred Banskim dvorima počinje u 11 sati.

Upitan tko financira prijevoz do Zagreba, Cerovac je odgovorio kako se troškovi financiraju iz sindikalnih članarina.