letačke aktivnosti

Iz MORH-a najavljuju probijanje zvučnog zida, pogledajte gdje

27.07.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Ministarstvo obrane upozorava građane da će se u četvrtak i petak provoditi letačke aktivnosti za vrijeme kojih je moguće probijanje zvučnog zida

'U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u četvrtak 27. srpnja u popodnevnim satima i petak 28. srpnja 2023. od 8 do 16 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

  • +7
MiG-21 Izvor: tportal.hr / Autor: Vanja Moskaljov

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje', upozorili su iz MORH-a.