PROŠIRENJE ISTRAGE

Iz Atene stigao nalog za izručenje još desetak Dinamovih navijača

22.09.2023 u 18:44

Bionic
Reading

Grčke vlasti poslale su uhidebeni nalog za desetak Dinamovih navijača koje sumnjiče da su sudjelovali u neredima u Ateni večer uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK i Dinama 7. kolovoza, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK Michalis Katsouris

Da su Europski uhidbeni nalozi stigli hrvatskom pravosuđu potvrđeno je Jutarnjem listu neslužbeno iz više izvora u pravosuđu, ali tko je na listi osoba za koje su zainteresirane grčke vlasti i za što ih točno terete, nisu uspjeli doznati.

Izdavanje Europskog uhodbenog naloga potvrdio je i izvor blizak Bad Blue Boysima i njegova se informacija pokazala točnom, ali ni on ne zna za što se točno terete hrvatski navijači.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju.

Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku. Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe Bad Blue Boysa, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u tučnjavi i incidentima koji su završili smrtonosnim ozljedama Michalisa Katsourisa.

Pravni stručnjaci upućeni u problematiku postupanja po Europskom uhidbenom nalogu rekli tvrde da Hrvatska ima relativno malen manevarski prostor da ne postupi po zahtjevu grčkih vlasti i ne preda im naše državljane ako se traži da se postupak vodi u Grčkoj.