navijačko nasilje

Grčki odvjetnik uhićenih huligana: Jedan Hrvat je u težoj poziciji od ostalih

20.08.2023 u 21:03

Bionic
Reading

Grčki odvjetnik uhićenih hrvatskih huligana za HRT je govorio o njihovoj situaciji u grčkim zatvorima

Odvjetnik Athanasios Kaymenakis, koji zastupa 96 uhićenih hrvatskih državljana, kaže da su gotovo svi uhićeni Hrvati raspoređeni po zatvorima širom Grčke, a da su samo još desetorica ostala u atenskom zatvoru.

'Imam informacije o svakom pojedincu. Za sada nema problema. Grčki policajci i tužitelji daju sve od sebe da zaštite te ljude. Trenutno nemamo problema. Na kakvu god situaciju naiđemo, brzo je riješimo', rekao je Kaymenakis za HRT i dodao kako će, čim se pregledaju svi predmeti oduzeti za potrebe istrage, tražiti da se uz uvjetnu kaznu ili jamčevinu puste na slobodu oni za koje se više neće sumnjati da su ubojice. Napominje da je jedan od uhićenih Hrvata u težoj situaciji od ostalih.

  • +17
Privođenje huligana na sud u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

'Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Vjerujem mu na riječ da nož nije njegov. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima. Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Rekao sam tužiteljima i sucima da ti ljudi nisu imali noževe. Na video snimci nitko od Hrvata ne nosi nož. Mnogo sam sati proveo pregledavajući snimku. Nisam vidio da itko ima nož', kaže Kaymenakis i dodaje da istraga zasad ide u korist uhićenim Bad Blue Boysima jer da nijedan dokaz ne upućuje da bio netko od njih bio ubojica.

Privođenje navijača Dinama koji su sudjelovali u jučerašnjim neredima u Ateni Izvor: Cropix / Autor: CROPIX Ronald Goršić / CROPIX