NAKON LOVRIĆ MERZEL

Ivo Žinić preuzeo Sisačko-moslavačku županiju

04.11.2014 u 15:50

Bionic
Reading

Novi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) danas je, preuzimajući u uredu župana vlast od obnašatelja dužnosti župana Zdenka Vahovca (SDP), rekao da neće biti otkaza i da će nastaviti započete projekte

'Neće biti otkaza i mogu najaviti da nastavljam započete projekte, ne mislim se baviti prošlošću. Obavit ćemo dubinsko snimanje stanja u županiji, ali vjerujem da su dožupan Vahovec i njegov tim korektno i sukladno zakonu vodili županiju. Prva nam je zadaća izrada i usvajanje proračuna za iduću godinu i uvjeren sam da ću imati potporu dovoljnog broja županijskih vijećnika za uspješan rad', rekao je Žinić u utorak, 4. studenog pruzimajući dužnost.


Rekao je kako je bilo pokušaja da ga se ucjenjuje, no da neće popustiti i da neće iznevjeriti svoje birače. Nije precizirao tko ga je ucjenjivao, nego je rekao da su mu prije izbora prilazili pojedini stranački dužnosnici nudeći potporu u zamjenu za položaj.

Izrazio je uvjerenje kako će i vijećnici oporbe u Županijskoj skupštini podržati prijedlog proračina. Naime, Žinićeva koalicija trenutačno ima 17 vijećnika, a za većinu mu trebaju 22 glasa.

Ponovio je kako će mu prvi potez biti ukidanje savjeta i naknada za 14 plaćenih savjetnika, a taj će novac usmjeriti za zapošljavanje mladih. Bivši dožupan Vahovec je istaknuo je da je županija likvidna, te da se radilo prema zakonu.

Žinić (HDZ) i njegovi zamjenici Anita Sinjeri Ibrišević (HSS) i Marin Piletić (HDZ) izabrani su u listopadu na prijevremenim lokalnim izborima, održanim jer je bivša županica Marina Lovrić Merzel (SDP), koja je pod Uskokovom istragom, krajem kolovoza dala ostavku kako bi izašla iz istražnog zatvora u kojemu je provela pet mjeseci.