čekanje na 'tuđmanu'

Ivica Todorić stiže u Hrvatsku? Novinarske ekipe okupirale zračnu luku

18.10.2017 u 19:11

Bionic
Reading

Ivica Todorić u četvrtak ili još večeras stiže u Hrvatsku. Naime, prema izvoru bliskom istrazi 24 sata pišu da Todorić u četvrtak slijeće u Zagreb. Međutim, novinarske ekipe tijekom poslijepodneva okupirale su zagrebačku zračnu luku 'Franjo Tuđman'

'U četvrtak sam u Zagrebu, poručio je policiji Ivica Todorić. Navodno im se javio na broj koji je ostavio svom odvjetniku', pišu 24sata.hr.

  • +5
Novinarske ekipe na Tuđmanu Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

U Hrvatsku bi se do kraja tjedna trebao vratiti i stariji Todorićev sine Ante. Njegov odvjetnik Fran Olujić u RTL-u Danas kazao je da se njegov klijent nalazi u Londonu i da će u Hrvatsku stići sutra ili najkasnije prekosutra.

Dođe li Ivica Todorić večeras avion iz Londona, u kojem se navodno nalazio proteklih tjedana, u Zagreb slijeće u 20:15 sati. Avion iz Beograda, koji se također spominjao kao lokacija na kojoj se nalazio, u Zagreb bi trebao sletjeti u 20:02 sati.

Do kraja večeri u Zagrebu se očekuje još nekoliko međunarodnih letova iz Beča, Bruxellesa, Münchena, Züricha, Praga i Pariza. Naravno, uvijek postoji mogućnost da Todorić stariji stigne i privatnim letom.      

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.