PR ŠIPAK

Ivan Vrdoljak jedan od favorita za antikomunikatora godine

17.02.2018 u 18:06

Bionic
Reading

Sturčni žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću odlučio je izabrati antikomunikatora godine, a jedan od kandidata je šef HNS-a Ivan Vrdoljak

Svake je godine stručni žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću snažno orijentiran na isticanje dobrih komunikacijskih praksi i dobrih komunikatora kroz dodjelu nagrade za Komunikatora godine onoj osobi ili skupini koja se posebno istaknula u komunikaciji s javnošću.

Ipak, mišljenje je ovogodišnjeg sastava žirija kako isticanje dobrih primjera nije uvijek dovoljno za unapređenje komunikacije u javnom prostoru. Kao što javna pohvala kvalitetnoj, strukturiranoj i otvorenoj komunikaciji podiže kvalitetu javnog dijaloga, tako i ukazivanje na najveće pogreške i loše primjere može potaknuti na unapređenje kulture komuniciranja.

Stoga i ove godine stručni žiri Grand PRixa bira antikomunikatora godine u nadi da će to biti poticaj za 'pobjednika', ali i sve ostale u užem izboru, da razmisle o tome kako mogu biti jasniji, precizniji, otvoreniji, tolerantniji i općenito bolji u prenošenju poruka svojim javnostima u budućnosti.

Jedan je od ovogodišnjih kandidata za antikomunikatora godine Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, koji je kandidaturu zaslužio brojnim komunikacijskim gafovima na koje podsjećaju članovi žirija .

Nakon što je pukla suradnja HDZ-a i Mosta, tjednima je u intervjuima, na Twitteru, na sjednicama Sabora i u drugim prilikama tvrdio da HNS neće sudjelovati u većini Andreja Plenkovića, da kreću u opoziv 'Titanik-vlade', da neće ići u preslagivanja niti dati podršku manjinskoj vladi.

  • +2
Ivan Vrdoljak Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Trebalo je samo mjesec dana nakon tih rezolutnih izjava da Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, uputi prijedlog na sjednici Predsjedništva stranke da uđu u koaliciju s HDZ-om. Potom je odlučeno da ipak ne ulaze u Vladu, da bi dan nakon toga HNS ipak odlučio krenuti u suradnju s HDZ-om.

Brojni su politički komentatori bili suglasni u tome da je Vrdoljak tjednima prije odluke na stranačkim tijelima s HDZ-om, izravno ili preko posrednika, dogovarao koaliciju, što je kasnije u medijima potvrdio i Vladimir Šeks. Na temelju svega toga vidljivo je da su komuniciranje Ivana Vrdoljaka u 2017. godini obilježile nedosljednost, neodlučnost i neiskrenost, koje su HNS-ove birače, novinare i ostatak javnosti zbunjivale do krajnjih granica.

Stručni žiri podsjeća i na to da je početkom lipnja Vrdoljak dao ostavku i najavio odlazak u mirovinu, da bi potom sredinom prosinca ponovno došao na čelo stranke.

Titula antikomunikatora godina dodijeljena je i prošle godine, a osvojio ju je rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras.