izglasao sabor

Ivan Vilibor Sinčić predvodit će istražno povjerenstvo za Imunološki zavod

17.03.2017 u 13:52

Bionic
Reading

Ivan Vilibor Sinčić, čija je stranka Živi zid pokrenula incijativu za osnivanje istražnog povjerenstva za Imunološki zavod, izglasan je za predsjednika tog tijela, čime povjerenstvo može započeti s radom

Osim Sinčića kao predsjednika, većinom glasova zastupnika za potpredsjednicu je izabrana HDZ-ova Grozdana Perić dok je tajnik HDZ-ov Marko Šimić.

Kao članovi u istražnom povjerenstvu sjedit će i HDZ-ovi Željka Josić, Ivan Ćelić i Drago Prgomet, HDS-ov Goran Dodig, HSS-ov Krešo Beljak, Kažimir Varda iz Stranke međugeneracijske solidarnosti, HSU-ov Silvano Hrelja, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku, Mostov Tomislav Panenić te SDP-ovi Ana Komparić Devčić, Marta Luc-Polanc te Branko Grčić.

Sabor je potvrdio i da iz redova zastupnika u DSV ulaze Orsat Miljenić i Miroslav Šimić, dok u Državnoodvjetničko vijeće idu Peđa Grbin i Dražen Bošnjaković.

Tomislav Saucha, koji je sada nezavisni zastupnik, razriješen je članstva u svim odborima. U Odbor za europske poslove, gdje je bio potpredsjednik, dolazi SDP-ov Bojan Glavašević, u Odbor za Ustav Milanka Opačić, u Odbor za vanjske poslove Domagoj Hajduković, a u Odbor za zakonodavstvo Orsat Miljenić.

Miljenić je od danas postao predsjednik Odbora za pravosuđe, umjesto Arsena Bauka.