kandidat za potpredsjednika

Ivan Kujundžić: Zaustavite obilježavanje HDZ-ovih obljetnica u vrijeme izborne kampanje

19.02.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić u srijedu je od glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića i svih tajnika njihovih lokalnih organizacija zatražio da zaustave praksu obilježavanja HDZ-ovih obljetnica u vrijeme izborne kampanje

Akademski kipar Kujundžić, koji se Jandrokoviću obraća kao "običan član i utemeljitelj HDZ-a", traži zaustavljanje obilježavanja stranačkih obljetnica "poglavito, ako su one agitprop i apologetika, prigoda za pogodovanje kandidatima jedne grupe" jer je to "licemjerno i nedopustivo u demokratskoj praksi i društvu".

Iskoristimo naše obljetnice kako bismo omogućili prikupljanje potpisa za sve kandidate, bez iznimke i pogodovanja. Ljudi s terena zbog spomenute prakse svakodnevno prigovaraju, tvrdi Kujundžić.

Jandrokoviću je ujedno poručio da ne zaboravi da je ponašanje vodećih HDZ-ovaca izloženo ne samo članstvu već i sudu javnosti, što može imati za negativne posljedice po njihov ionako narušeni ugled.

"Učinimo sve da ovaj izborni proces bude festival, a ne karneval demokracije. Preispitajmo savjest, budimo dostojanstveni", poručio je Kujundžić glavnom tajnku HDZ-a.