DOČEK U ISTRI

Ivan Jakovčić: Očekujem da ću ući u EP

25.05.2014 u 19:50

Bionic
Reading

Ivan Jakovčić, jedini kandidat IDS-a na koalicijskoj listi broj 20 za EU parlament, glasao je točno u podne na biračkom mjestu broj 13 u ulici Alda Negrija u centru Poreča. Jakovčić, naravno, ima veliku podršku u Istri, no s obzirom na to da mu je lani, kao nositelju liste 'Europa za sve', ipak izmaklo europsko zastupničko mjesto, novinare je zanimalo očekuje li da će mu se ovog puta posrećiti ulazak u Europski parlament

'Očekujem da ću ući u Europski parlament i zastupati interese građana Hrvatske. To mi je bila velika želja od početka političke karijere. Hrvatska je danas članica EU i mislim da mogu puno napraviti za našu zemlju. Vidjet ćemo hoće li to biti volja birača', izjavio je novinarima počasni predsjednik IDS-a. Rezultate izbora Jakovčić ipak neće čekati u Zagrebu s koalicijskim partnerima, već u svom izbornom stožeru u Puli s predsjednikom stranke i istaknutim IDS-ovcima, budući da u stranci očekuju da će imati razloga za slavlje.

'U svakom slučaju očekujem odličan rezultat u Istri. To će mi biti, ako ništa drugo, veliko zadovoljstvo nakon 23 godine bavljenja politikom', kazao je Jakovčić.

Iako očekuje 'koji postotak veću izlaznost' građana na prve redovne izbore zastupnika u Europski parlament, smatra da je objektivno to još uvijek mali odaziv, 'u odnosu na ono što Europski parlament znači u životu svakog građanina Hrvatske'.

'Očito je da mi ipak nismo uspjeli do kraja senzibilizirati građane Hrvatske za tu važnu instituciju jer Europski parlament donosi ono što nas se tiče svakoga dana. To je velika zadaća za budućnost političara u Hrvatskoj, da naprosto približe Europu građanima Hrvatske', ustvrdio je.

Novinare je posebno zanimalo što u budućnosti mogu očekivati hrvatski građani – hoće li im se život poboljšati ako izbori zastupnički mandat?

'Sve ono što sam činio u dugogodišnjoj političkoj karijeri bilo je upravo to da pokušam realizirati konkretne teme koje su bitne za život svakog građanina. Proputovavši cijelu zemlju tri puta u dva mjeseca, moram reći da sam zaista svjestan činjenice da ima puno siromaštva i bijede u Hrvatskoj te da se zaista trebamo ozbiljno pozabaviti time.

To što je u Istri nešto bolje nego drugdje, to me nimalo ne zadovoljava. Mislim da i u Istri treba biti puno bolje, da može biti bolje i da ćemo svi zajedno na tome ozbiljno činiti velike napore nadajući se da će hrvatska vlada činiti one poteze koji su bitni za svaku regiju i za svakog građanina ove zemlje', zaključio je Jakovčić.