'TO JE KAO ATOMSKA BOMBA'

Ispovijest preživjelog: Čovjek koji je vozio gumenjak nije imao svjetla

26.04.2017 u 12:58

Bionic
Reading

'To je kao atomska bomba... ništa ne vidiš i odjednom si sam na brodu', svjedoči jedan od preživjelih teške pomorske nesreće koja se sinoć dogodila u dubrovačkom akvatoriju Velimir Šetka koji je nakon liječničkog pregleda pušten kući. Potvrdio je kako na gumenjaku nije bilo svjetala

'Čovjek koji je vozio gumenjak nije imao svjetla, ploveći prema Dubrovniku sjekao je velike valove. Kad je brod udario u nas jedini sam ostao na gumenjaku. To je kao atomska bomba... ništa ne vidiš i odjednom si sam na brodu. Vjerojatno sam nekoliko sekundi bio bez svijesti. Zar je moguće da se to može dogoditi', kazao je za Šetka za HTV.

'Žao mi je ljudi koji su bili sa mnom u tom gumenjaku. Posebno mi je žao majke i sina. Ona je bila kuharica i htjela je sezonski posao u tom restoranu, a sin joj je konobario i prošle godine. Oboje su se utopili. Ona se jadna bojala kada se ukrcavala jer nije znala plivati. Tragedija velika', kazao je Velimir Šetka.

Kazao je da nije stradao jer je jedini ostao u gumenjaku u trenutku sudara. 'Sjedio sam na krmi i oko mene ih je bilo troje... Nakon 15-20 minuta vidjeli smo vozača, on je plutao mrtav. Nakon dva ili tri sata našli su i ženu. Mislim da drugima nije bilo spasa. To su struje... Tko će ih vidjeti od valova...', prepričao je.

Cijelu snimku pogledajte ovdje.