vremenske neprilike

Ispovijest iz kolone: Ljudi su umorni i živčani, a snijeg i dalje neumorno pada

27.02.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom, povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, i dalje nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto

'Je l' vama ovo izgleda kao kolona osobnih vozila? Tri sata sjedimo u automobilu nakon što su nam rekli da kolona kreće i ne mičemo se s mjesta', kaže ogorčeni čitatelj Dnevnika.hr, a koji je s brojnim drugim vozačima zaglavio u snijegu na putu prema Dalmaciji. Putuje već 30 sati i, što je najgore, ne zna kako će i kada završiti taj snježni armagedon. Snijeg i dalje neumorno pada i sve je zameteno.

Iz Njemačke su krenuli u nedjelju ujutro, bez problema prošli Austriju, a onda ih je zameo snijeg na A1, kroz koji su se jedva probijali. Od odmorišta Zir, na koje su stigli oko 17 sati, nije se moglo dalje.

'Bilo je jako puno ljudi. Bilo je i onih koji su pokušali ranije izaći s autoceste na izlazu Gospić, na kojem je pisalo da je slobodan, no onda ih je policija svejedno vratila na A1 i završili su kod Macole. Bilo je kaotično, a tako je i dalje', kaže čitatelj.

  • +14
Gust snijeg i dalje pada na području Gorskog kotara Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

I on je, poput svih ostalih, jedva dočekao vijest koja je stigla u 10 sati: kolona osobnih vozila uskoro kreće od Sv. Roka prema Gračacu i Zatonu Obrovačkom.

'Prošao sam autom jedva 100 metara, a onda je policija naredila: ne može dalje. I sad već tako tri sata. Prošle su tri ralice, ali mimo kolone prolaze i teretna vozila. Je li to trebala biti kolona za teretna ili osobna vozila? Zvao sam HAC, HAK, policiju... Rekli su nam da čekamo. Samo to.'