U SLAVONSKOM BRODU

Ispalio u susjeda tri metka i ubio ga

16.11.2010 u 16:01

Bionic
Reading

Sinoć nešto prije 20 sati ispred kućnog broja 129 u Zagrebačkoj ulici u Slavonskom Brodu ubijen 47-godišnji Ivica Matković. Nakon što je ubojica pobjegao, na teren su izašli policajci sa službenim psima i specijalci s dugim cijevima

Poslije nešto više od sat vremena traganja, uhićen je 42-godišnjak za kojeg se sumnja da je iz pištolja ubio Matkovića. Kriminalistička obrada nad njim još je u tijeku.

Kako doznajemo, svjedoci, većinom stanari Zagrebačke ulice, izjavili su da je ubojstvu prethodila svađa i tučnjava između dvojice muškaraca. Ubijeni Matković je, prema njihovom iskazu, dohvatio i drvenu letvu kojom se želio obračunati s pet godina mlađim muškarcem.

Svađa koja je prerasla u tučnjavu, završila je naposljetku ubojstvom. Muškarac je u Matkovića ispalio tri metka. Kako doznajemo od suca istrage Mirka Svirčevića, metak koji je ušao ispod pazuha te probio srce i plućno krilo bio je koban za 47-godišnjaka koji je preminuo na mjestu krvavog obračuna.

U tijeku su daljnje kriminalističke i istražne radnje kojima će se do kraja rasvijetliti što se točno sinoć dogodilo u brodskoj Zagrebačkoj ulici.