ZBOG LAŽNOG PROGLAŠENJA SMRTI

Inspektori češljaju sisačku Opću bolnicu

07.05.2013 u 11:53

Bionic
Reading

Nakon što je javnost šokirala priča iz Opće bolnice u Sisku o preranom proglašenju pacijenta mrtvim uključilo se i Ministarstvo zdravlja poslavši inspekciju sisačkim liječnicima

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja danas je u sisačkoj Općoj bolnici te provodi zdravstveno-inspekcijski nadzor radi utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz medicinsko zbrinjavanje gospodina Petra Malkoča. Inspektori će uzeti izjave zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u prihvatu bolesnika u bolnicu te preslike medicinske dokumentacije, nakon čega će donijeti mišljenje i odluku o mogućim daljnjim postupanjima', stoji u odgovoru koji je Ministarstvo zdravlja poslalo na upit tportala.

Takav potez još jučer je najavio zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, i to nakon što je supruga Petra Malkoča, Jelica, ispričala medijima koju je dramu proživjela u sisačkoj bolnici.

Naime, kako je Jelica Malkoč ispričala za Novu TV, zbog lošeg zdravstvenog stanja supruga pozvala je Hitnu pomoć koja ga je prevezla u najbližu im Opću bolnicu Sisak, u kojoj joj je doktor nakon pregleda kazao da joj je suprug umro.

'Rekao je da ga vode na obdukciju i da sljedeći dan dođem po liječničku dokumentaciju', rekla je Jelica Malkoč za Novu TV. No sutradan ujutro su je nazvali iz sisačke bolnice s viješću: 'Vaš suprug je živ', tvrdi Jelica Malkoč.

'Oko 10 ujutro došla sam u bolnicu. Došao je i doktor iz noćne smjene i ispričao mi se zato što mi je rekao da mi je suprug mrtav. Rekao je da takav slučaj nikada nije doživio u karijeri i da se i sam 'prestravio', sav se tresao dok mi je to pričao', kaže Jelica Malkoč.
259855,259117,254954,197818
No njene tvrdnje opovrgavaju u bolnici. Ravnatelj bolnice Damir Pahić, prenosi Jutarnji list, kazao je da Jelici Malkoč nitko nije rekao da joj je suprug umro, već da je u jako lošem stanju.

'Prema izjavama dežurnog liječnika, koji je i voditelj odjela, supruzi našeg pacijenta nitko nije rekao da je umro. Pacijenta je Hitna pomoć dovela u teškom stanju. Riječ je o osobi koja boluje od karcinoma dulje vrijeme i s obzirom na stanje, liječnik je rekao da postoji mogućnost da pacijent ne dočeka jutro', kaže Pahić. Nakon što je rodbina otišla iz bolnice, kaže Pahić, liječnici su uspjeli stabilizirati pacijenta.