BESPRAVNA GRADNJA U KRAPINSKIM TOPLICAMA

Inspekcija će zazidati tri prozora, srušiti garažu i ribnjak

11.05.2010 u 15:28

Bionic
Reading

Građevinska inspekcija započela je s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata na području Krapinskih Toplica - garaže, ribnjaka i tri prozora

U ovoj fazi, kako su izvijestili iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, u planu su tri intervencije putem treće osobe, odnosno tvrtke.

Tako će se ukloniti garaža investitora Dragutina Lehkija za koju je građevinska inspekcija provela postupak i donijela Rješenje o uklanjanju te Zaključak o dozvoli izvršenja.

Garaža je bila predmet višegodišnjeg međususjedskog sporenja, baš kao i tri prozora na objektu investitora Eme i Petra Rogine. U skladu s Rješenjem o uklanjanju izvedenih otvora (prozora) i Zaključkom o dozvoli izvršenja, jedan prozor u prizemlju građevine i dva u potkrovlju će biti zazidani.

Troškove ovih zahvata snosit će investitori, budući da ove bespravno sagrađene objekte nisu uklonili sami, pa je tom poslu putem treće osobe pristupila građevinska inspekcija. To međutim neće biti potrebno u slučaju trećeg objekta investitora Željka Neseka.

Naime, iako je građevinska inspekcija provela postupak i donijela Rješenje o uklanjanju te Zaključak o dozvoli izvršenja za jezero, odnosno ribnjak, investitor je sam započeo s njegovim zatrpavanjem. U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ističu da će se pratiti radovi na zatrpavanju.