KORUPCIJSKI SKANDAL

Indijski premijer spasio fotelju

16.02.2011 u 12:40

Bionic
Reading

Indijski premijer Manmohan Singh izjavio je u srijedu da će ostati na dužnosti i nastaviti reforme odbacivši tvrdnje da ga je oslabio niz korupcijskih skandala koji potresaju vladu

Navodi da bi vlada mogla izgubiti do 39 milijardi američkih dolara prihoda jer su tvrtke kupile po niskim cijenama licence za mobilnu telefoniju u zamjenu za provizije, paralizirali su rad parlamenta, poljuljale vladajuću koaliciju i pogodile indijsko tržište.

'Što god govorili neki ljudi, da smo klimava vlada, da sam ja oslabljeni premijer, mi naš posao shvaćamo ozbiljno', rekao je Singh (78).

'Mi smo ovdje da upravljamo, da upravljamo učinkovito, da rješavamo probleme kada se pojave i da pokrenemo ovu zemlju', kazao je.

'Nikad nisam osjećao da bih trebao podnijeti ostavku, jer imam posao koji treba obaviti...', rekao je Singh.

Posljednja sjednica parlamenta bila je prekinuta zbog prosvjeda oporbe koja traži istragu skandala s mobilnom telefonijom.

Strani ulagači povukli su stotine milijuna dolara s indijske burze od početka godine, a izravna strana ulaganja pala su tri godine zaredom, sa 2,9 posto BDP-a u 2008/2009. na oko 1,8 posto BDP-a u 2010/2011. Međutim, Singh smatra da na to nisu utjecali korupcijski skandali.