SASTANAK HNS-A I IDS-A U VARAŽDINU

Imamo dopis koji je Štromar poslao Flegi i Bajsu

28.06.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Predrag Štromar, varaždinski župan i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, pozvao je na sastanak čelnike sjeverozapadnih županija i Istre zbog suradnje na konkretnim projektima dijelom povezanim s fondovima EU-a, a ne dogovora oko političkog saveza, ponajmanje radi osnivanja saveza HNS-a i IDS-a protiv SDP-a

Rečeno nam je to u Varaždinskoj županiji gdje su začuđeni izvješćima prema kojima varaždinski župan početkom srpnja organizira skup na kojem bi se trebali naći novi modeli suradnje između HNS-a i IDS-a, a protiv najjače stranke Kukuriku koalicije.

Međutim, ne skrivaju da je varaždinski župan u ponedjeljak, 24. lipnja, uputio poziv na zajednički susret Valteru Flegi, županu Istarske županije, Matiji Posavcu, županu Međimurske županije, te Damiru Bajsu, županu Bjelovarsko-bilogorske županije.

U kratkom dopisu Štromar uvodno pozvanim županima čestita na izbornim rezultatima, odnosno povjerenju dobivenim od građana te izražava nadu da će imati uspjeha u obnašanju svojih dužnosti.

'S obzirom na to da vjerujem kako će naše županije i u narednom četverogodišnjem mandatu uspješno surađivati i njegovati prijateljske odnose, pozivam vas da na prigodnom sastanku zajedno konkretnije i pobliže utvrdimo buduća moguća područja suradnje, razmjene iskustva, i daljnjeg djelovanja kroz različite inicijative čiji smo članovi, a posebno u kontekstu našeg ulaska u Europsku uniju, a sve u cilju daljnjeg gospodarskog i socijalnog razvoja i boljitka naših građana', navodi varaždinski župan u pozivu trojici kolega.

Sukladno tome, predložio je ponedjeljak, 8. srpnja, kao termin zajedničkog susreta u Varaždinskoj županiji, ali oko toga još traju konzultacije.

'Nema ni govora o dogovaranju političkog saveza jer, uz ostalo, za to bi sudionici trebali imati odgovarajuća ovlaštenja za pregovore. Na dnevnom redu sastanka naći će se upravo ono što i piše u pozivu, a to je utvrđivanje područja suradnje s posebnim naglaskom na ulazak Hrvatske u EU. Tako će se, uz ostalo, razgovarati i o javno-privatnom partnerstvu kao načinu povećanja investicija', doznajemo u Varaždinskoj županiji.