KOSOR PREKIPJELO

'Imam važnijih problema od Sanadera'

PXL_101024_956

PXL_101024_956

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Šćitar

Predsjednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor odbila je danas tumačenja da je povratak Ive Sanadera u Hrvatski sabor "vruć kesten za HDZ", ističući da vlada i vladajuća koalicija sasvim sigurno imaju većinu u Saboru.

Kosor se danas pridružila tradicionalnoj HDZ-ovoj kestenijadi na zagrebačkom Bundeku, gdje je, na pitanje novinara smatra li Sanaderov povratak "vrućim kestenom", još jednom ocijenila da je zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje zajednička akcija Sanadera i SDP-a.

"Ništa nemam za dodati, nakon što je SDP izišao sa svojom inicijativom istoga dana kada je novi zastupnik aktivirao mandat. To je sasvim sigurno jedna akcija koja želi destabilizirati vladu i HDZ", ocijenila je Kosor, poručivši kako se "to neće ostvariti iz više razloga".

Naglasila je da je HDZ spreman za raspravu o povjerenju vladi te da "nema namjeru svaki dan odgovarati na pitanja o povratku nekog tko je otišao".

"To nema smisla. Ja moram svakodnevno rješavati velike i važne probleme, o kojima ovise mnogi u Hrvatskoj i koncentrirati se na to, a ne oko toga što je netko otišao u trenutku ogromne krize i nije objasnio nikome od nas zašto se to dogodilo", rekla je Kosor

Dodala je da će se ubrzo saznati kako će vlada raditi u budućnosti, "na tragu najava koje je nedavno iznijela".

"Situacija je više nego dobra. Mi smo jedna zaista stabilna stranka, a ova naklapanja oko toga tko jest, a tko nije spavač sasvim sigurno nemaju utemeljenja. Vlada i vladajuća koalicija sasvim sigurno imaju većinu u hrvatskom parlamentu", poručila je premijerka.

Istaknula je i da je HDZ-u interes Hrvatske iznad uskog stranačkog interesa te da su u tijeku najvažniji procesi - završetak pregovora s Europskom unijom (EU), borba za gospodarski oporavak i borba protiv korupcije.

Premijerka Kosor je dodala da joj je "razumljivo što neki govore kako su to nedemokratski procesi" te naglasila da vlada ide do kraja u radu na ta tri stupa svog programa.

Inače, bivši premijer Ivo Sanader u petak je vrativši se u saborske klupe rekao da ga je na povratak u politiku "natjerao nevjerojatan nedemokratski razvoj događaja".

Premijerka nije željela dodatno objašnjavati jučerašnji sastanak sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom, a kazala je kako je susret bio "na tragu odličnih odluka, vezanih za nastavak pregovora s EU, koje smo odvojili od rješavanja graničnog pitanja".

"S velikim pouzdanjem čekamo studeni i zatvaranje triju novih poglavlja i naši razgovori su u tom kontekstu", istaknula je premijerka Kosor

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi