KUĆNI LJUBIMCI U ZGRADAMA

Ima kanarinca pa tražili da za njega plaća vodu

05.03.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Držanje kućnih ljubimaca u zgradama još nije u cijelosti regulirano, pa to hoće li biti trzavica među suvlasnicima zgrada zbog psa, mačke ili kanarinca prije svega ovisi o dobroj volji, dobrosusjedskim odnosima i toleranciji

Vladimir Stanić, predsjednik Udruženja stanara kaže za Glas Slavonije da trzavica ne manjka, a nezadovoljstvo stanara zbog susjeda koji imaju kućnog ljubimca nekada je opravdano, ali vrlo često prelazi granicu dobrog ukusa i tolerancije potrebne za suživot u stambenoj zgradi.


'Moja susjeda u malom stanu drži ne jednog, ne dva, nego tri velika psa koje uopće ne može kontrolirati. Oni nju vode u šetnju, a ne ona njih, u zgradi laju i cvile, dlake lete posvuda i mislim da, jednostavno, nije dobro toliko pasa držati u tridesetak kvadrata. Za te pse ne plaća ni dodatne režije, iako tri velika psa sigurno potroše mnogo vode', žali se stanar iz samog središta Osijeka.

Upravo zajedničke režije česta su tema rasprava između vlasnika kućnih ljubimaca i ostalih susjeda, a iz Udruženja stanara kažu da ima i situacija koje odlaze u totalni apsurd.

'U jednoj je zgradi žena tražila da njezin susjed, koji ima kanarinca, plaća punu cijenu za još jednog člana kućanstva za zajedničku vodu. Tražiti takvo što zbog jednog kanarinca apsolutno nije korektno. Kada govorimo o psima, u nekim se zgradama za njih ne plaća ništa za vodu, u nekima naplaćuju za pola člana, a u nekima za jednog člana ', objašnjava Stanić, te dodaje kako je Udruženje prije nekoliko godina predstavilo model kućnog reda koji dopušta držanje kućnih ljubimaca, ali uz određene uvjete.

Više pročitajte ovdje