ZBOG 'NEKROFILSKIH ORGIJA'

Ilčić moli pučku pravobraniteljicu da zaštiti vjernike

15.04.2016 u 14:53

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Ladislav Ilčić (Hrast) pozvao je u petak Agenciju za elektroničke medije i pučku pravobraniteljicu Loru Vidović da stanu u zaštitu vjernika, osuđujući tekst portala Index.hr o HRT-ovu prijenosu dolaska tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb

'Ne kanim objašnjavati teološki što vjernicima znače sveci, međutim nazivanje svih vjernika bolesnicima i nazivati ovo nekrofilskim orgijama je ispod razine demokratskog društva', rekao je Ilčić, citirajući u saborskoj raspravi o izvješću Nadzornog odbora HRT-a Indexov članak 'Mrtvaci u živo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi šuo na HRT-u'.

Prenio je kako Index piše da je 'količina popustljivosti prema Katoličkoj crkvi nevjerojatna, da kad tijelo ostavite crkvi, ono isto tako završava kod bolesnika, ali ovi će vas bolesnici strpati u staklenu kutiju i s vama uokolo pardirati'.

Spomenuti prijenos problematizirali su još neki zastupnici dok su raspravljali izvješće Nadzornog odbora HRT-a o radu i provedbi nadzora zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a za 2014. godinu.

Stazić: HRT nije našao za shodno prenijeti predstavljanje Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a

Nenad Stazić (SDP) primjećuje da hrvatska javna televizija nije našla za shodno, ni na jednom od četri kanala, prenijeti predstavljanje Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, ali su to u izravnom prijenosu učinila slovenska i neke privatne televizije.

Naša javna televizija, kojoj građani plaćaju pretplatu, u to je vrijeme prenosila Leopolda Mandića, a istodobno je na drugom kanalu bio neki vjerski program, rekao je Stazić.

Mostovac Miro Bulj na to je ustvrdio da se prijenos Sabora prekidao radi konferencije za novinare predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. To apsolutno ne mora imati prioritet pred Saborom, kazao je Bulj.

HDZ: Hvala Bogu da smo napokon dobili pravu HRT

HDZ-ov Andrija Mikulić hvali, pak, potez HRT-a.

'Hvala dragom Bogu da smo napokon dobili pravu HRT koja, očito ovdje nekima nije jasno, prenosi ono što je interes sto i više tisuća ljudi, a ne da u istu ravan sa svecima stavljaju osobe koje su tvrdile da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH', poručio je Mikulić.