novi savjetnik MINISTRICE

Ilčić: Ispada da se mi za nešto grebemo, ali nije tako. Cijeli život bavim se kulturom

09.11.2017 u 12:09

Bionic
Reading

Ladislav Ilčić, predsjednik Hrasta, violinist i aktivist koji svojim stavovima često izaziva kontroverze u javnosti, trebao bi postati novi savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Informaciju je potvrdio premijer Andrej Plenković, naglasivši da je riječ o osobi koja se, uz politički angažman, cijeli svoj život bavi pitanjima iz domene kulture

Ilčić je gostovao u emisiji Studio 4 na HRT-u te je na pitanje što će konkretno biti njegov posao odgovorio kako ne želi komentirati podjelu posla prije samog imenovanja, no govorio je o reakcijama dijela medija na informaciju o mogućem imenovanju.

'Sve one koji govore o mojem imenovanju ne muči moja stručnost, oni to govore samo da bi me napadali. Ono što njih smeta je jasna orijentiranost i moja osobno i stranke Hrast prema domoljubnim i kršćanskim vrijednostima', rekao je Ilčić.

'Smeta ih zalaganje za obitelj, smeta ih zalaganje i briga za djecu u kojem mi sprečavamo bilo kakvu manipulaciju djecom. Smeta ih što nas neće pokolebati u našoj borbi za tradicijske vrijednosti', kazao je Ilčić.

Govorio je o svojim odnosima s ministricom kulture te naglasio kako je s njom u odličnim odnosima.

'S njom sam u izvrsnim odnosima i da sam tražio bilo što, onda bih to i dobio', rekao je. Na pitanje što je time mislio, kazao je da je to njegov odgovor na moguće insinuacije o tome da je nešto tražio i dobio.

'Cijela ta konstrukcija da sam ja nešto tražio pa ovo dobio napravljena je zato da ispadne da se mi nešto 'grebemo', da mi nešto ucjenjujemo i tako dalje', zaključio je.