DVA DANA NAKON TRAGEDIJE

Igraonica Čarobni grad sablasno prazna

01.11.2010 u 21:00

Bionic
Reading

Smrt petogodišnjeg dječaka s Korčule koji je u subotu poslijepodne stradao u dječjoj igraonici Čarobni grad, smještenoj ispod tribina Hajdukova stadiona na Poljudu, još se istražuje. I dalje se ne zna hoće li Općinsko državno odvjetništvo podizati prijave ili je riječ o nesretnom slučaju

Obdukcija obavljena na tijelu tragično preminulog petogodišnjeg dječaka s otoka Korčule pokazala je da je smrt nastupila kao posljedica vješanja. Na vratu dječaka patolog je uočio brazdu karakterističnu za vješanje, kao i druge znakove koji upućuju na to kao najvjerojatniji uzrok smrti.

Priče o tome da je petogodišnjak nastradao u igraonici Čarobni grad jer se zapleo o konopce koji su ostali na trampolinu pojavile su se nedugo nakon tragedije, no jučer je takve navode demantirao voditelj Bernard Jurišić koji je zaključio kako je tragedija splet nesretnih okolnosti.

'Ne znam kako je uopće moguće da se takvo što dogodi! To je užasno! Sigurnosti djece pridajemo najveću moguću pozornost. Kada smo opremali igraonicu, sprave smo kupovali od ovlaštenih proizvođača, obložili smo svaki zid i kutak, u potpunosti poštovali zakon, čak i više od toga!' izjavio je za Večernji list Vangel Likuševski, voditelj igraonice.

Naglašava kako su svi djelatnici Čarobnoga grada duboko potreseni i suosjećaju s roditeljima. Likuševski je bio u blizini u trenutku tragedije. Nije mu jasno kako je dječak mogao stradati.

'Bio sam tu kada su ga pokušali reanimirati i na hitnoj pomoći s roditeljima. Strašno nam je zbog svega'.

Čarobni grad i njegov vlasnik Nikola Vujčić ponudili su roditeljima svu moguću pomoć, počevši od organiziranja sprovoda i pokrivanja troškova – kaže Likuševski.