VRUĆINA NE POPUŠTA

Iduća četiri dana bit će paklena

06.07.2012 u 16:44

Bionic
Reading

U iduća četiri dana opasnost od toplinskog vala bit će povećana u cijeloj Hrvatskoj, osobito u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije, a gotovo posvuda se očekuju tople noći, osim u gorskim krajevima, upozorio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u prognozi od 7. do 10. srpnja.

U subotu, 7. srpnja, bit će sunčano uz malo oblaka, a samo u Istri i na širem riječkom području ponegdje je moguć jači razvoj oblaka uz pljusak i grmljavinu. Vjetar će biti slab, na otvorenom moru sjevernog dijela Jadrana do umjeren sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu srednjeg i južnog Jadrana mjestimice umjeren jugozapadnjak.

Jutarnja temperatura bit će između 16°C i 21°C, na Jadranu od 22°C do 27°C, a najviša dnevna od 30°C do 35°C, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije od 35°C do 38°C, zbog čega će tamo opasnost od toplinskog vala biti velika, dok će u ostatku Hrvatske biti umjerena.

Osobito sunčano bit će u nedjelju, 8. srpnja i ponedjeljak, 9. srpnja, puhat će slab vjetar, u nedjelju umjereni jugozapadnjak, a na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Bit će sparno i u većini krajeva vrlo vruće. I u nedjelju i ponedjeljak opasnost od toplinskog vala bit će velika, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije i vrlo velika, a gotovo posvuda se očekuje topla noć, osim u gorskim krajevima.

U utorak, 10. srpnja u kopnenom području očekuje se porast naoblake, a u sjeverozapadnim i sjevernim krajevima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Potkraj ponedjeljka vjetar će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak, a potkraj utorka na Jadranu će okrenuti na buru.

Vrijeme će biti ugodnije i malo manje vruće, ali će i dalje postojati umjerena opasnost od toplinskog vala u većem dijelu Hrvatske, dok će u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije biti velika.