HUMANA GESTA

I Vlada donira novac za malu Noru

06.02.2013 u 11:36

Bionic
Reading

Vlada se uključila u pomoć djevojčici Nori Šitum kojoj je, prema najnovijoj cijeni američke bolnice u Philadelphiji, potrebno 4,7 milijuna kuna za eksperimentalno liječenje leukemije. Ministar financija Slavko Linić rekao je da će Vlada donirati iznos PDV-a koji će biti uplaćen preko telefonskih poziva građana

'Kako Zakon o PDV-u ne dozvoljava nikakva oslobođenja od plaćanja PDV-a, pred vama je prijedlog da Vlada uplati iznos PDV-a koji odlazi od donacija građana preko telefona', predložio je ministar financija Slavko Linić na sjednici Vlade.

Koji će to iznos Vlada uplatiti djevojčici Nori Šitum koja boluje od limfoblastične leukemije u ovom trenutku nije moguće znati. Naime, taj iznos ovisi o broju poziva građana na humanitarni telefonski broj 060 800 558.

Inače, Nora Šitum boluje od oblika leukemije za koje ne postoji konvencionalni lijek nego djevojčica mora putovati u Dječju bolnicu Philadelphia u SAD-u kako bi bila podvrgnuta eksperimentalnom liječenju. Bolnica je u početku tražila 3,3 milijuna kuna, a danas traži čak 4,7 milijuna za troškove liječenja.