NA IZBORE S HČSP-OM

I Tomašićkin 'pravaški kišobran' za okupljanja domoljubnih snaga

14.10.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Ruža Tomašić pozvala je danas, na konferenciji za novinare, građane da preuzmu dio vlastite odgovornosti za Hrvatsku i pridruže im se te da, kako je rekla, daju svoj glas za njezin spas

Na konferenciji za novinare održanoj s predstavnicima Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) najavljeno je da će Ruža Tomašić biti nositeljica zajedničke liste projekta 'pravaškog kišobrana' okupljanja domoljubnih snaga.

Istaknula je da samo domoljubna, demokršćanska i pravška opcija može vratiti poljuljano i oduzeto dostojanstvo pojedinca, a da je cilj njihove gospodarske i političke misli sretan i zadovoljan pojedinac u pravednoj državi.

'Nismo ni za kapitalizam, ni socijalizam, nego za jasno određivanje uloge države u stvaranju strategije izlaska iz krize, budući se Hrvatska ozbiljno suočava s problemom financijske i gospodarske opstojnosti', naglasila je Tomašić. Po njezinim riječima smanjenje parafisklanih nameta obrtnicima, malom i srednjem poduzetništvu, pojednostavljenje i povećanje učinkovitosti javnog sektora te definiranje uloge države u izvozu ključni su za gospodarski oporavak.

Upozorila je da je pad BDP-a, industrijske proizvodnje, rast vanjskog duga, nelikvidnosti i loše upravljanje državnom imovinom posljedica neodrživog ekonomskog modela - lošeg grubog liberalnog kapitalizma državu doveo do kraha. Nezaposlenost, socijalna i ekonomska nesigurnost građana, uništeno gospodarstvo i korupcija rezultat su promašene politike HDZ-a i SDP-a. Maćehinski odnos bivših i sadašnjih političkih elita uništio je želju i volju u pojedincu da se ostvari u poduzetničkim vodama, smatra Tomašić.

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak ocijenio je da se hrvatska država i narod vode stihijski i prihvaćen je model liberalnog kapitalizma koji je uništio radna mjesta i Hrvatsku bacio na koljena. Stihijska je i vanjska politika, drži Miljak i dodaje da se prašina oko srbijanskih optužnica podigla samo zato jer je na jednoj do njih potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Vlada ne može donijeti zakon kojim se poništava zakon neke druge države, pokazala je da nema ni znanja, ni volje te je jedino rješenje njezin odlazak i dolazak pravaša na vlast, rekao je Miljak.

Glavni tajnik HSP dr. Ante Starčević Pero Ćorić poziv predsjednika HSP-a Daniela Srba na zajednički nastup pravaša na izborima ocijenio je licemjernim i pozivom u pomoć budući mu se, kako tvrdi, osipa članstvo. Napomenuo je da pregovaraju o suradnji s predsjednikom Akcije za bolju Hrvatsku Željkom Sačićem i prof. Josipom Jurčevićem te najavio da će uskoro objaviti rezultate tih razgovora. Mi smo za drugi put, rekao je Ćorić ocijenivši da HDZ i SDP nemaju više što ponuditi.