besplatni pregledi

I ove godine tradicionalno se održava Gerontološki tulum za sve umirovljenike

28.09.2018 u 15:43

Bionic
Reading

Manifestacija za umirovljenike poznata kao Gerontološki tulum održat će se u ponedjeljak, 1. listopada, u Parku Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu od 10 do 13 sati

Građane treće dobi očekuje bogati trosatni program, a svečani dio obilježavanja manifestacije počinje u podne uz glazbeni sadržaj Kraljava ulice. Sudionici će prikazati što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava.

Građani će imati priliku i besplatno izmjeriti tlak i šećer, vitamine i minerale, tlak venske venske cirkulacije, vitalne funkcije, oksimotriju, spirometriju kao i druge važna mjerenja, što je dio preventivno-zdravstvenog dijela manifestacije.

Također će biti predstavljene nove mrežne stranice 'Najmudriji' namijenjene umirovljenicima. Tako će svi imati priliku na posebnom štandu doznati sve o ovoj mrežnoj stranici te pokušati osvojiti jedan od brojnih simboličnih poklona.

Gerontološki tulum održava se već 15 godina kao jedinstvena prilika za druženje umirovljenika, a uključene su i brojne ustanove i organizacije civilnog društva koje na različite načine brinu o starijim sugrađanima.