PREBIVALIŠTE U BRVNARI

I Mrak Taritaš se pita: Kako je Crnoja mogao dobiti kućni broj?

27.01.2016 u 13:51

Straćara u kojoj je prijavljen Mijo Crnoja

Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Kako je Mijo Crnoja, ministar branitelja uspio prijaviti prebivalište na adresi Gradna 85 G u Samoboru na mjestu na kojem se nalazi daščara neupotrebljiva za bilo kakav život? Tko je izdao kućni broj za daščaru koja je pomoćni objekt? Na temelju čega je MUP u Samoboru izdao osobnu iskaznicu s adresom na kojoj je, prema riječima ministra danas izrečenima u Saboru, prijavljen od 2011. iako je jučer na HRT-ovu središnjem Dnevniku ustvrdio da u je u daščari prijavljen od 13. studenog 2013. godine

'I mene zanima kako je Crnojin pomoćni objekt, za koji se brojevi ne izdaju, uopće dobio kućni broj. Brojevi se izdaju samo za glavne objekte, završene objekte, što ovdje nije slučaj i pravo je pitanje tko mu ga je i kako izdao', kazala je za tportal Anka Mrak Taritaš, bivša ministrica graditeljstva dodavši da je onda upitno kako je i MUP mogao izdati osobnu iskaznicu s tom adresom.

Odgovor smo potražili samoborskom katastarskom uredu, ali do zaključenja teksta od njih, ali ni od MUP-a nismo dobili nikakav odgovor.

Crnoja se na navedenu adresu prijavio, kako bi, kako je rekao, da mu bude lakše sređivati papire. Afera je buknula kada su novinari otkrili da je prijavljen u Samoboru, u kojem nema prireza, a zapravo živi u Zagrebu, gdje on iznosi 18 posto. Crnoja je to jučer i priznao i dodao da je spreman platiti potrebnu razliku.