IPAK NIJE PRERANO?

I HDZ krenuo u izbornu utrku plakatima

24.10.2011 u 10:53

Bionic
Reading

Iako su se Državom izbornom povjerenstvu žalili da Kukuriku koalicija lijepi preizborne plakate prije službenog početka kampanje, HDZ-ovci su se tijekom vikenda pridružili plakatnoj predizbornoj utrci

Naime, HDZ se u petak žalio Državnom izbornom povjerenstvu da je Kukuriku koalicija polijepila plakate iako kampanja još službeno nije ni započela. HDZ-ovci su se žalili i na činjenicu da se SDP-HNS-HSU-IDS u promidžbenom programu nazivaju Kukuriku koalicijom iako im je nedopuštena registracija takvog imena, no zabrana vrijedi samo za izborne listiće; kako će sami sebe nazivati, njihova je stvar.

Iako se DIP na prigovor HDZ-a još nije službeno oglasio, marketinška mašinerija HDZ-a nije dugo čekala te su ovog vikenda plakatima nadmašili svoje ljutite protivnike. Sinoć je tako Avenija Većeslava Holjevca u Zagrebu oblijepljena izbornim obećanjima iz oba tabora: dok Kukuriku koalicija Planom 21 želi probuditi hrvatske potencijale, HDZ-ovci poručuju da su 'zaštitili dječji doplatak i rodiljne nakade', 'sačuvali dostojanstvo branitelja' za zaključkom 'Čuvajmo Hrvatsku!'.