VIŠE OD 5.000 POTPISA

I biskup Uzinić za referendum o golfu na Srđu

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.02.2013 17:06
  • Objavljeno 04.02.2013 u 17:05
golf na srđu

golf na srđu

Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Pandza/Vecernji list

U prva tri dana prikupljanja potpisa za referendum o Projektu golf na Srđu, od petka 1. veljače do 3. veljače navečer, prikupljeno je više od 5000 potpisa, priopćeno je danas iz Organizacijskog odbora za referendum.

Među potpisnicima su i brojni političari poput gradonačelnika Andre Vlahušića njegova zamjenika Nika Šalje, gradske vijećnice i predsjednice dubrovačkog HDZ-a Dubravke Šuice, vijećnice Marije Delije te brojni ugledni građani poput biskupa dubrovačkog mons. Mate Uzinića, dubrovačkog paroha Gorana Spaića, akademika Luka Paljetka i Nenada Vekarića

Na dan Feste svetoga Vlaha, zaštitnika Dubrovnika, i veliki broj građana koji ne žive u administrativnim granicama Dubrovnika izrazio je želju dati svoj potpis za raspisivanje referenduma, što je najbolji pokazatelj visoke svijesti građana o utjecaju koji bi realizacija velikog golf resorta imala ne samo na Dubrovnik, nego i na cijelu Županiju, navodi u priopćenju Organizacijski odbor za referendum.

Nažalost, dodaju organizatori referenduma, početak kampanje obilježila je odluka Hrvatske radiotelevizije (HRT) o zabrani emitiranja plaćenih obavijesti na Radio Dubrovniku.

‘Stvaranjem takve antidemokratske klime, građanima koji taj javni servis financiraju, onemogućeno je dobivanje informiracije o tome gdje i kako mogu dati svoj potpis. Stoga su organizatori referenduma tužbom sudu u Dubrovniku ustali protiv medijske blokade HRT-a’, ističe se u priopćenju.

Organizacijski odbor za referendum o projektu na Srđu također navodi kako se ‘medijska blokada započeta prvog dana prikupljanja potpisa, u drugom danu pretvorila u direktno dezinformiranje hrvatske javnosti i to u središnjoj informativnoj emisiji HRT-a. U prilogu o dubrovačkom referendumu, umjesto pitanja kolegici u Dubrovniku, urednik Drugog dnevnika iznio je tendenciozne i velikim dijelom neistinite konstatacije o projektu.

Usto, komentar novinarke o velikom odazivu građana Dubrovnika, pratio je propagandni film investitora, i to u udarnom informativnom terminu javnog servisa’.

Organizacijski odbor za referendum zaključuje kako je ‘natpisom 'Protiv investicije ili gradonačelnika', koji je pratio prilog iz Dubrovnika, potpuno poništena neutralnost kampanje prikupljanja potpisa, na koju su se u velikom broju odazvali kako pobornici, tako i protivnici ovog projekta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!