UPOZORENJE GRAĐANIMA

HZZO se ne bavi prodajom usluga i aparata: Ne nasjedajte prevarantima

07.04.2022 u 13:37

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u četvrtak su upozorili građane da ne nasjedaju na pokušaje telefonskih prijevara gdje prevaranti nude razne usluge i aparate

HZZO obavlja samo one poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama, a djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Iz HZZO su također pozvali građane koji se nađu u takvoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji.

Ovih dana ponavljaju se pokušaji prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te telefonskim putem nude određene usluge i proizvode.

Primjerice, jedna je osiguranica iz Zagreba prijavila kako je sa skrivenog telefonskog broja primila poziv od osobe koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a te ponudila pojas za vratnu kralježnicu, tvrdeći joj da "baš ona, jedna od tisuću ljudi, koje je HZZO izabrao". Osoba se nije željela predstaviti imenom i prezimenom, te je komunicirala neljubazno i verbalno agresivno.

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica, izvijestili su iz HZZO-a te dodali kako su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.