ŽESTOK SUKOB OSTOJIĆA I MILINOVIĆA

'Hvala na komplimentu, ali stanje u zdravstvu nije izvanredno'

03.10.2013 u 14:59

Bionic
Reading

Dok u bolnicama štrajk liječnika još uvijek traje, oporbeni saborski zastupnici iskoristili su tu priliku da u Saboru potaknu raspravu o aktualnom stanju u zdravstvu. No umjesto da konstruktivnim razgovorom pokušaju pronaći rješenje za štrajk, sjednicu Odbora za zdravstvo obilježio je žestoki sukob aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića i njegovog prethodnika Darka Milinovića, koji je upozorio je da stanje u tom sektoru 'alarmantno' i 'izvanredno'

'Hvala gospodinu Milinoviću na komplimentu kad kaže da je stanje izvanredno, ali stanje nije izvanredno, ali je dobro', rekao je Ostojić i krenuo s paljbom po bivšoj vlasti.

Ostojić: Uvjeti za prekid štrajka su davno ispunjeni

Iako je tema sjednice saborskog Odbora za zdravstvo bila aktualna situacija u tom resoru, najmanje je pažnje posvećeno štrajku liječnika koji još uvijek traje.

'Poruka po tisućiti put: dežurstvo je prekovremeni rad i platit će se sukladno hrvatskim pozitivnim propisima i dobroj europskoj praksi. I tu rečenicu sam dao 500 puta gospodinu Babiću u pisanom obliku, nije išlo. I zato ću ponoviti, svi zakonski uvjeti za prekid štrajka su davno ispunjeni. Stojim iza toga svojim potpisom', rekao je Ostojić.

'Zatekli smo nered i bezakonje, radimo na redu i zakonju', rekao je Ostojić. Optužio je HDZ-ovu vladu i Milinovića da su ostavili neprijavljeni dug viši od šest milijardi kuna, što je posredno rezultiralo i povećanjem lista čekanja. Prethodniku je pobrojao i zapošljavanje mimo natječaja, prekovremeni rad koji se nije vrednovao, ali i stanje u bolnici u Gospiću i oko 10 milijardi kuna koje su zatekli u jednoj veledrogeriji i domu zdravlja.

Ova vlada, kazao je Ostojić, radi na uvođenju reda, saniranju bolnica te poboljšanju preventive.

'To ne donosi glasove na sljedećim izborima, ali donosi dobro našem narodu. Glasove dobivate ako kupite magnetsku rezonancu u gradu u kojem živite, u gradu od 10 tisuća stanovnika', spočitnuo je Ostojić Milinoviću

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva optužbe o dugovima je odbacio, a Ostojiću je zamjerio što nije spomenuo dugove koji su nastali u vrijeme ove vlade, poput 'skupe francuske studije koja je plaćena 100 ili 200 tisuća eura'.

'Dobro je, ministre, priznanje vlastite nesposobnosti je vrhunac morala. Ako to nećete, onda nemojte samo reći da smo mi bivši krivi i zbog duga u 2012. koji je narastao za 1,7 milijardi kuna', rekao je Milinović