ŽELJA POSLODAVACA

HUP od nove Vlade očekuje puno u kratkom roku

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.12.2011 20:02
  • Objavljeno 05.12.2011 u 19:59
Ivan Ergović

Ivan Ergović

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) od nove vlade očekuje mnogo i očekuje to relativno brzo, istaknuli su danas iz HUP-a čestitajući, u ime vodstva i svih svojih članica, Kukuriku koaliciji na dobivenoj potpori i povjerenju većine hrvatskih građana za sastav nove vlade

Sasvim je jasno da se Hrvatska izjasnila za promjenu u nadi da će ona osigurati i bolji život za svakog pojedinca, ističe se u priopćenju HUP-a u povodu pobjede Kukuriku koalicije na izborima.

HUP, baš kao i građani ove zemlje, od nove vlade očekuje mnogo i očekuje to relativno brzo, ističu iz HUP-a napominjući kako nova vlada neće imati 100 dana poštede jer okolnosti u kojima se hrvatsko gospodarstvo nalazi to jednostavno ne dozvoljavaju. Vrijeme je za djela jer Hrvatska već dugo jedva balansira nad ponorom u koji ćemo nedvojbeno vrlo skoro upasti ne povuče li nas nešto natrag i nestanemo li čvrsto, s dvije noge na zemlju, upozoravaju poslodavci.

Naglašavaju kako gospodarstvo ove zemlje vapi za odlučnim potezima politike. Smatraju da ne treba gubiti puno vremena niti na analize što učiniti - sve je već analizirano i nema puno dvojbi oko potrebnih mjera i reformi, važno je pokazati odlučnost i provesti ih.

HUP stoga polaže velike nade u novu vladu i u tom kontekstu u udruzi poslodavaca se nadaju da će, za početak, u nju biti izabrani kompetentni i stručni ljudi s idejom i vizijom, s političkom hrabrošću i odgovornošću da se konačno poduzmu i one nepopularne, ali nužno potrebne mjere na koje u HUP-u ukazuju već godinama.

Gospodarstvo i rješavanje gospodarskih problema mora biti prioritet vladine politike ne samo u sljedećoj već i u narednih nekoliko godina, naglašavaju iz HUP-a.

Navode kako se poduzetnike mora rasteretiti previsokih nameta, državnu birokraciju napraviti servisom poduzetnika, a razvoj poduzetništva mora se poticati na svim razinama društva. Jer jedino snažno i konkurentno domaće poduzetništvo jamči povećanje zaposlenosti, veće plaće, stabilne državne financije, više mirovine, bolje zdravstvo, obrazovanje, ukratko, bolji standard života svih građana.

Jedino nam snažno i konkurentno domaće poduzetništvo, naglašavaju, jamči uspješno snalaženje na najkonkurentnijem tržištu svijeta na koje ulazimo za godinu i pol dana. Povijesnu priliku ulaska na tržište od 500 milijuna potrošača nikako ne smijemo propustiti jer drugu takvu nećemo skoro imati.

"Gospodin Milanović u svojem je govoru izjavio da će na suradnju pozvati sve one koji mogu pridonijeti razvoju Hrvatske. U tom smislu, HUP novoj Vladi apsolutno stoji na raspolaganju. I dalje ćemo biti i konstruktivan kritičar i korektiv ali, prije svega, nadamo se da ćemo u ova doista teška vremena za hrvatsko gospodarstvo i svakog hrvatskog građanina biti uvažavan partner u kreiranju bolje gospodarske budućnosti ove zemlje kakvu svi skupa trebamo i zaslužujemo", ističe se u priopćenju koje su potpisali predsjednik i glavni direktor HUP-a Ivan Ergović i Davor Majetić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi