UŽAS

Humanitarac objavio video obezglavljenog čovjeka navodno nastao u BiH blizu granice s Hrvatskom

03.10.2019 u 19:24

Bionic
Reading

Njemački novinar i humanitarac Dirk Planert objavio je na svom Facebook računu uznemirujući video zapis na kojemu se vidi tijelo obezglavljenog muškarca za koji kaže da je tijelo migranta snimljeno u sjeverozapadnome dijelu BiH nedaleko granice s Hrvatskom, o čemu se vlasti u BiH nisu oglasile.

Planert kaže da je video zapis dobio od migranata kojima mjesecima pomaže u Unsko-sanskoj županiji, gdje se nalaze dva logora za ilegalne migrante.

"Taj su snimak jučer napravili migranti. Prema njihovim riječima, ovo tijelo su pronašli u rijeci Korani kod Cazina, na bosanskohercegovačkom teritoriju", napisao je u objavi na Facebooku na kojemu je objavljen video zapis uznemirujućeg sadržaja.

Na njemu se vidi goli obezglavljeni muškarac čije je tijelo u rijeci. Njemački humanitarac tvrdi da se vjerojatno radi o migrantu.

"Čovjek je očito pokušao ili već uspio ući u EU. Zašto ne nosi odjeću još uvijek nije poznato. I sve ostalo. Policija bi ovo trebala istražiti", napisao je Planert. Do sada se vlasti nisu oglasile o ovome video snimku, a nema ni službene potvrde da se zaista radi o tijelu migranta pronađenom na teritoriju BiH.