drama na autocesti

Htio pobjeći, pa vratima automobila s lažnom registracijom udario policajca i ozlijedio ga

03.11.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Nakon pokušaja bijega na autocesti kod Lipovljana policija je u nedjelju uhvatila mladića (25) u vozilu nepripadajuće čakovačke registracije koji je pritvoren te prekršajno, ali i kazneno prijavljen jer je vratima automobila ozlijedio policajca koji ga je zaustavio

Sisačko-moslavačka policija izvijestila je da se mladić oko 21,20 sati kretao iz smjera Lipovca, ali se nije zaustavio po naredbi policije pa je kasnije zaustavljen kod Piljenica na području općine Lipovljani.

Po zaustavljanju vozila, vozač je s namjerom da pobjegne, naglo otvorio vozačeva vrata kojima je udario policijskog službenika u ruku te ga teško ozlijedio. Vozač s područja Nedelišća je uz primjenu sredstava prisile uhićen i doveden u nadležnu policijsku postaju gdje je provedeno kriminalističko istraživanje. Pritom je utvrđeno je da je vozilo imalo nepripadajuće registracijske pločice.

Zbog počinjenog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i krivotvorenje isprave osumnjičeni 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok će zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti prekršajno prijavljen nadležnom sudu.