COLUD I UPRAVLJANE USLUGE

HT i Cisco proširili poslovnu suradnju

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.04.2014 14:32
  • Objavljeno 03.04.2014 u 14:32
T-HT Hrvatski telekom slika službena dan

T-HT Hrvatski telekom slika službena dan

Izvor: tportal.hr / Autor: Mladen Lončar

Hrvatski telekom (HT) i jedna od vodećih IT tvrtki u svijetu Cisco objavili su danas da će svoju suradnju proširiti kroz certificiranje Cisco cloud i upravljanih usluga, nekoliko inovativnih pilot projekata te prijenos znanja

Iz HT-a ističu da će kao rezultat te proširene suradnje ponuditi nove usluge korisnicima te nastaviti raditi na povećanju kvalitete postojećih usluga.

Član Uprave HT-a i glavni operativni direktor za poslovne korisnike Jens Hartmann naglasio je da HT-u nije samo cilj biti vodeći pružatelj telekom usluga u Hrvatskoj, nego postati i partner za cjelovite ICT usluge svim poslovnim korisnicima.

Generalni direktor Cisco SEE Peter Hajdu ističe da su primijetili povećanu potrebu za cloud i upravljanim uslugama kod korisnika u regiji jugoistočne Europe, a HT ima odgovarajuće sposobnosti i infrastrukturu da zadovolji te potrebe pa su stoga i uspostavili partnerski odnos s njima.

Iz HT-a iznose i da će ključne točke proširene suradnje biti tzv. cloud i managed servisi (CMSP), za što HT ima i certifikat koji formalno potvrđuje sposobnosti i stručna znanja HT-a vezano uz pružanje visokokvalitetnih rješenja cloud i upravljanih usluga korisnicima u Hrvatskoj.

Najavljuju da će HT prvi u regiji lansirati i rješenje tvrtke Meraki (koju je akvizirao Cisco) temeljeno na cloudu, poput primjerice upravljanja bežičnim uređajima i pristupnim točkama na cloud tehnologiji.

U pogledu inovacija iz HT-a kažu da rade na nekoliko pilot projekata, poput TeraStreama, softverskog definiranog mrežnog (SDN) koncepta kojim se omogućava jednostavnija implementacija i integracija naprednih usluga koje se isporučuju putem clouda, uključujući tradicionalne telekomunikacijske usluge poput glasovne usluge, IPTV-a i pristupa internetu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!